PŘÍBRAM – Ojedinělou příležitost prožít originální gastronomický zážitek s možností ochutnat jídla z kuchyně šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, který vařil mimo jiné pro prezidenty, krále nebo papeže, v kombinaci s prémiovými víny z Moravy budou mít návštěvníci Domu Natura už tuto sobotu odpoledne.
Pro ty, co chtějí zažít opravdový gurmánský zážitek, bude připraveno od 15 hodin pozdní obědové sedmichodové menu v nově otevřené restauraci Na hradbách s možností pokračovat následně v zábavě na nádvoří. Vstupenky na toto sedmichodové menu, je možné koupit pouze v předprodeji.
Program bude pokračovat od 17 hodin na nádvoří Domu Natura, kde si budete možné zakoupit vína od moravských vinařů a degustační porce jídel připravených Jaroslavem Sapíkem jako například račí polévka dle receptu babičky pana Sapíka, šunka na kosti s křenovou a švestkovou omáčkou, kuře singapur, krkovička se smetanovým křenem, kuřecí stehýnka s kari omáčkou, vepřové soté na houbách, plněné selátko a spoustu dalších jídel. Bude se vařit i přímo před zraky návštěvníků s přenosem na velkoplošné plátno. Po celou dobu budou střídavě vystupovat cimbálová muzika Banda a folklorní soubor Chlapi a ženy z Ježova.
V rámci odpoledního programu se také uskuteční dvě soutěže o zajímavé ceny. Bude se hodnotit donesený „Nejlepší recept naší babičky“ a soutěž o „Nejlepší upečený bác“. Na podvečerní část programu je možné koupit vstupenky jak v předprodeji ve vinotéce Pod Svatou v Mariánském údolí v Příbrami II, tak i přímo na místě.