Milovníci guláše si přijdou na své v Březnici

BŘEZNICE – V těchto dnech byla spuštěná registrace nově plánované akce pod názvem „Březnické gulášování“. Jak sám název napovídá půjde v ní o vaření a hlavně konzumaci guláše. Samotná akce proběhne v červnu tohoto roku. 

Zaregistrovat svůj tým ale můžete už dnes prostřednictvím formuláře na www.kgbbreznice.cz nebo tel na 606 115 251 a to nejpozději do 31. května.

Informace pro soutěžící:

K vaření na místě je nutné, aby si tým zajistil nejlépe brutar, nebo nějakou jinou vhodnou nádobu na vaření. Dřevo poskytneme my. Dále každému týmu poskytneme stůl. Bylo by vhodné, aby si každý tým zajistil stánek 3x3m ne bo velký slunečník. Hodí se do deště i jako ochrana před sluncem. Kuchařské náčiní si donese také každý vlastní.

Každému týmu bude na místě v průběhu akce proplacena částka 2 000 korun. Tato částka je určena na pokrytí výdajů týmu za materiál na guláš (maso, cibule, koření atd.). Chleba, misky a lžíce zajišťují pořadatelé na místě. Od masa si tým schová účtenku o nákupu, aby bylo jasné odkud maso pochází. Doporučujeme nakoupit 10 kg masa.

Jaký guláš tým uvaří, záleží jen na nich (vepřový, hovězí, veganský, zvěřinový…). Návštěvníci si zakoupí libovolné množství degustačních lístků a po předložení této stravenky obdrží od každého týmu degustační porci. Je nutné, aby každý tým uvařil asi 300 degustačních porcí (pořadatelé předpokládají, že lidé budou ochutnávat u každého stánku a každý by měl dostat porci cca 30 gramů).

Vše se vaří na místě, cibuli si můžete nakrájet den předem. Start vaření je ve 13.30 hod. Mezitím co budou týmy vařit, proběhne na kluzišti program pro děti a dospělé, jehož součástí budou také pivní soutěže a každý gulášový tým do nich může nominovat jednoho zástupce.

Nejlepší guláše vyhodnotí sami diváci a také odborná porota složená z místních gurmánů.
Nezapomeň, že tvůj tým by měl zaujmout nejen kulinářským uměním, ale taky originalitou projevu – tj. vítány jsou vtipné názvy gulášů i týmů , zajímavé oblečky či zástěrky, výzdoba stánku atd.

Komentáře