Bistro na Nováku je se sezónou spokojeno. Část veřejnosti ho ale kritizuje

Bistro na Novém rybníku.

PŘÍBRAM –  Sportovní zařízení města Příbram, provozovatel SeZaM bistra, si letošní letní sezonu na Nováku chválí. K vysokým tržbám bistra přispěly jak tematické večery a další akce v areálu, tak i rozšíření nabídky o zdravá a čerstvá jídla. Ovšem například pivo, někteří návštěvníci areálu kritizují.

Nejsilnějším měsícem z pohledu tržeb v SeZaM bistru Nový rybník byl letos srpen, během kterého se utržilo téměř 1,4 milionu korun. Celkově se v letní sezoně (červen – srpen) utržilo více jak tři miliony korun. Provoznímu úspěchu napomáhá ucelený koncept a způsob, jakým je SeZaM bistro provozováno. Celé léto se konaly nejrůznější akce, vystoupení a doplněna byla také samotná nabídka bistra.

„Provozovat bistro na takovém místě a s takovou návštěvností areálu je sen každého provozovatele. Provozování takového druhu občerstvení má však i svá úskalí. Díky velmi schopným a proaktivním kolegům jde provoz bistra neustále kupředu. Nabízený sortiment stále obohacujeme a zkoušíme zavádět různé novinky. O co zájem je a o co ne, ukáže vždy až čas a někdy je to hodně zajímavé. Snažíme se vnímat všechny podněty z veřejnosti a pracovat s nimi. Zejména na sociálních sítích je často vidět poptávka po zdravých jídlech. Reálná poptávka je potom ale bohužel dosti odlišná,“ říká ředitel SZM Jan Slaba.

Novinkami pro letošní sezonu byly například tři druhy tortill včetně vegetariánské, salát s kuřecím masem, tvaroh s ovocem, jogurty s ovocným rozvarem, čerstvě pečená ovesná tyčinka Flapjack, ovocné misky, Chia pudinky nebo pro milovníky sladkého, domácí borůvkové knedlíky. Dále také speciality mexické kuchyně: nachos s různými dipy či churos s karamelem a rozšířena byla také nabídka mraženého sortimentu o zmrzliny a ledovou tříšť od Algidy. „Přes všechnu snahu vyhovět poptávce po zdravém jídle z čerstvých surovin, která je z výčtu novinek jistě velmi patrná, zůstává nejprodávanější položkou z nabídky párek v rohlíku, kterých se jen za léto prodalo 6775 kusů, a v závěsu jsou hranolky s počtem prodaných porcí 4149. Za co jsem rád, je fakt, že alespoň jedna z letošních „fresh“ novinek se dostala do top 5 prodávaných položek, a to tortilla s kuřecím masem,“ doplňuje Slaba.

Z nápojů v létě se nejvíce prodávalo pivo, ale také točený ochucený birell a malinovka. Ty předčily v prodejích jiné oblíbené sycené nápoje. Piva se vytočilo skoro 6,5 tisíce litrů a ochuceného Birellu dva tisíce litrů.

I letos pokračovaly Sportovní zařízení města Příbram v loňském trendu tematických večerů a dalších akcí. Na bistru se konaly oblíbené Večery s pivovarem a novinkou byly středeční minidisco. 

Večery s pivovarem mohli návštěvníci areálu letos zažít celkem tři, vystoupily kapely Vasilův Rubáš, Tabsker a The Baskers. Nabídka občerstvení byla rozšířena o chléb se škvarkovou pomazánkou a vepřové koleno na prkénku. Letošní úplnou novinkou byly středeční dětské diskotéky, které měly také velký úspěch. „Letní sezonu na bistru jsme z pozice spolupořadatele zakončili akcí rockový konec prázdnin, kterou i přes nepřízeň počasí navštívil poměrně vysoký počet návštěvníků. Také středeční minidisco se těšily velké návštěvnosti, kdy se vždy účastnilo 40 až 70 dětí. Všechny akce, ať už z pozice pořadatele, spolupořadatele či pronajímatele prostor vyžadují zodpovědnou a pečlivou přípravu. Proto jsem vždy moc rád, když se akce povede a nás to posouvá dál, “ dodává ředitel SZM Slaba.

Nicméně se z řad veřejnosti ozývá i kritika. Lidé si nejčastěji stěžují právě na pivo, které jim přijde drahé, teplé a nedobré. Také výběr jídel hlavně smažených alá 90 léta jak někteří píšou není to pravé.  Stížnosti jsou na rychlost, respektive pomalost obsluhy. Ta je asi nejvíce vidět na hromadných akcích jako například na loňské oslavě návratu slunovratu s revivalem kapely Queen, kdy sice v areálech byl v provozu kromě bistra i další stánek s pivem, ale u obou byla fronta dlouhá jak na jeansy před Tuzexem…

 

Komentáře